Csicseriborsó “rántotta” fehérbabbal és cukkinivel

Csicseriborsó “rántotta” fehérbabbal és cukkinivel

Egy nagy kedvencemmel kezdem, amit könnyedén el is tudok készíteni végtelen variációval. Imádtam régen a tojást sütve, főzve, desszertekbe. Talán a tejen kívül az hiányzott a legjobban mikor áttértem a növényi táplálkozásra. A tejtermékeket kezdetben egészségügyi okok miatt hagytam el és megmondom őszintén iszonyú nehéz volt, mert a csábítás a megszokásokra hatalmas volt. Legfőképp a krémtúróra.

Több tucat kísérletezés és balul elsült ételkészítés után kezdtem kitapasztalni mit, mivel tudok helyettesíteni.

Jöjjön az egyik tökéletesre fejlesztett finomság:

Csicseriborsó “rántotta” fehérbabbal és cukkinivel

Hozzávalók: 

1 bögre csicseriborsó liszt  

Bármilyen száraz hüvelyes porrá őrölve kávédarálóval tökéletes helyette. Pl.: sárgaborsó, lencse

1 fej hagyma – Apróra vágva, vagy rusztikusan, akár C alakban

1 fél cukkini – Rusztikusan vágva, vagy apróra

1 konzerv fehérbab – Le szoktam mosni róla a levet és anélkül használom 

Ízlés szerint metélőhagyma 

1 kiskanál fekete só – A vegán konyhában a tojás íz helyettesítésére használjuk. Enyhén kénes illata hasonlít, főképp mikor felöntjük folyadékkal és keverni kezdjük

1 fél kiskanál tiszta só és bors 

1 késhegynyi füstölt édes őrölt paprika  

1 kiskanál kurkuma vagy curry ízlés szerint  – Ettől lesz sárgás a színe és nem mellékesen ízletes 

1 kiskanál friss bazsalikom – Ha nincs szárított is tökéletes

3 kiskanál szezámmal  – Érzékenység esetén simán elhagyható vagy más magokkal pótolható 

1 kiskanál főzéshez használható olívaolaj – Napraforgóolaj vagy kókuszzsír is használható 

1 – 1,5 bögre tisztított víz – Természetesen sima víz is lehet az ízén nem változtat 🙂 

Vélemény, hozzászólás?