Gluténmentes kenyérke ParadiCsókkal

  • 1,5 bögre köles vagy köles liszt
  • 1 bögre csicseriborsó liszt
  • 1 bögre kerekszemű barnarizs vagy barnarizs liszt
  • 2 evőkanál lenmag vagy lenmag liszt (nélkül is működik
  • 1 kiskanál csapott szódabikarbóna
  • 2 evőkanál utifű maghèj
  • 1 evőkanál só
  • 2 evőkanál friss citrom leve vagy citromlé
  • 4 bögre víz
  • Szezámmag a tetejére (nélküle is működik)

Ha az alapanyagok közül valami nem liszt -kivéve- szezámmag, akkor azt leőrlöm/darálom MiniMukival, azaz Thermomixel. Ìgy totál friss a liszt, de már ITT nálunk is kapható lisztként is a hozzávaló környezetbarát csomagolásban

Majd a liszteket és a többi száraz alapanyagokat összekeverem végül a citromlé és víz, majd mehet előmelegìtett 180 fokos sütőbe egy szilikonos vagy sütőpapìros tepsibe/jénaiba a palacsinta tészta sűrűségű, de folyós massza – akár megszórva szezánmaggal – 60-70 percre.

Nem kell dagasztani, gyúrni!

Figyeljétek, próbálgassátok. Nekem 3. alkalomra lett tökéletes. Kívül ropogós, belül puha. Nincs fehérkenyèr íze és állaga, mégis ízlik nekünk és még fehérjèben, proteinben is gazdag. 

Ha kérdés van bátran írjátok (hello kukac mosolykaflow pont hu), menni fog!