Akció!

Mentesen 🌱 étkező Anyóst mivel varázsoljuk el? - Meggyes piskóta alapok recepttel

3933 Ft 3690 Ft

5 készleten

Lentebb találod hozzá a receptet. A csomag tartalmából pedig később is süthető más, mert nem kell felhasználni az egész tasakokat.

A csomag tartalma: 1 üveg Mosolyka Flow meggy kompót, 500 g rizsliszt (gluténmentes), 500 g kölesliszt (gluténmentes), 300 g szódabikarbóna, 1 L The Bridge Bio mandulatej (cukormentes és gluténmentes)

Recept storyval:

Kint csiripeltek a madarak, reggel fél hét felé járhatott az idő a 17. kerületi kis takaros lakásban. Stefi még pár percig nem nyitotta ki a szemét, csak élvezte a pillanatot. 🙏 Főképp a puha és kellemesen meleg kedvenc kis takarójának ölelését. Elképzelte részletesen, milyen lesz a napja, mit fog tenni az álmaiért aznap is. Kutyája Pamacs 🐶, ekkor édes kis orrával az ágy széléhez telepedett és nagyot sóhajtott, pont úgy, mint az emberek, amikor nyugalmat és biztonságot éreznek a jelenben. Az idillikus csendben egy SMS ☎️ csipogása kezdte felpörgetni Stefit, aki ekkor nyitotta csak ki a szemét. Vajon ki lehet az ilyen korán⁉️
Te jó ég! Jön Tamás anyukája ma hozzánk délután és nem tudom mit süssek neki!!!! Segíts KÉRLEK, nem éghetek le előtte, EL KELL varázsolnom. Átjössz?
🙂🙃🙂 Mosolygott Stefi az üzeneten és barátnője édes ijedtségén. Úgy látszik tényleg szereti Tomit 🥰, és komolyan tervez vele, ha leendő “Anyós csábításra” készül, úgy hogy nem egy konyhatündér még.
Édes vagy sós legyen? – írt vissza gyorsan.
Lehetne olyan 🍒 meggyes piskóta, amit múltkor hoztál? Abban tényleg nem volt semmi tojás és tej🍶??! Tudod, hogy nagyon figyel Kati néni arra, hogy csak növényi alapanyagokból készülhet az étel, és hozzá még gluténérzékeny is. Mit szerezzek be és HONNAN, mire ideérsz? 🥰
Néhány SMS után abban maradtak, hogy Stefi 10 órára átmegy busszal 🚌 barátnőjéhez és addig pedig minden alapanyag beszerzésre kerül. Volt még magára egy kis ideje Stefinek, így mielőtt levitte volna sétálni Pamacsot még meghallgatta 📻 reggeli “lelkituningját”, olyan gondolatokat, amit maga mondott fel és szeretné, ha igazak lennének az életére.
Bátran szeretek és engedem, hogy szeressenek.
Elfogadom magam, mert tudom, hogy értékes vagyok.
Meg tudom valósítani, amit el tudok képzelni.
Ehhez hasonlók tucatját, amiből egyre többet tényleg magáénak érzett már a jelenében. 🧎‍♀️ Elvégezte a reggeli kis rutinjait, átmozgatta testét és még egy alapos séta is belefért kutyusával indulás előtt.
Mustár színű táskájába Stefi bedobta a szilikonos pink sütőformát és kezébe fogva a különleges meggy 🍒 kompótot, útnak is indult az “Anyós elvarázsolásra”. Kisujjában volt a recept, hisz gyakran készíti mert gyors és egyszerű(en finom). Mindig éppen azzal lehet feldobni a piskótát, ami éppen van. Gyümölcs pedig nála mindig volt. 🍎🍐🍑
Kedvenc kis külvárosi utcájához érve – ahol gyermekként ő is élt – 10 előtt pár perccel Stefi megérkezett barátnőjéhez, aki addigra már tűkön ült, hogy biztos nem lehet elrontani a süteményt?! 🤓
 • De simán! – válaszolt Stefi nevetve. 😂
 • Már égettem oda, vagy felejtettem ki belőle a citromot, ami beindítja a szódabikarbónát és alig akart feljönni… de nyugi, ha betartjuk az arányokat és ami bevált, akkor elég nagy eséllyel sikerélményed lesz. 🥳🥳🥳
 • Csináljuk! – mondta barátnője lelkesen.
Stefi sorolta, hogy mi kell a keverőedénybe:
 • 🍵 1 bögre Mosolyka Flow köles liszt, a bögre egy alap 2 dl-es – tette hozzá
 • 1 bögre Mosolyka Flow barnarizs liszt
 • 0,5 bögre kókuszreszelék
 • 1 kiskanál csapott Mosolyka Flow szódabikarbóna
 • 0,5 kiskanál kurkuma – Ettől lesz picit sárga, tojás nélkül – tette hozzá
 • ⅓ bögre rizsszirup
 • 2 evőkanál olaj
 • 🍋 2 evőkanál frissen csavart citromlé
 • 🍶 0,5 bögre cukormentes (és gluténmentes) növényi tej
Végül a “titkos” hozzávaló: a Mosolyka Flow magozott 🍒 meggy kompót leve, ami attól különleges, hogy cukros vizezett lé helyett, színtiszta meggylé.
🍒 meggydarabokon kívül mindent kért Stefi, hogy keverjen össze barátnője alaposan, miközben ő előmelegítette a sütőt 160 fokra. Elmondta, hogy a meggydarabok felét a szilikonforma aljába öntse, majd jöjjön a kikevert sűrűbb palacsintatészta állagú piskóta alap, amit a megmaradt meggy darabokkal szórjon meg végül.
⏰ Csilingelt a sütő, hogy megfelelő a hőfok, így barátnőjének már csak 40 percig sütnie kellett és felvágás előtt hűlni hagyni legalább fél órán át. ⏰ Aztán pedig tálalni Kati néninek lazán, mintha egész nap nem parázott volna rajta, hogy elég mentes és finom vendégvárót sikerült készítenie egy kis segítséggel. 🙂🙃🙂
Stefi már nem várta meg, hogy átsüljön a finomság. Ment dolgozni délutánra, de arra kérte barátnőjét, írja meg neki sikerült-e az Anyós varázslat.
A várt SMS-ben csak ennyi állt:
😍 Imádta! Jah, és Tomi megkérte a kezem! 💍💍💍 😍

 

 

Vásárlásoddal a Mosolyka MOST Alapítványt és több magyar ember életét támogatod, akik szívvel-lélekkel készítik és juttatják el hozzád a finomságokat! 

Az alapanyagok többsége külön megtalálható a webshopban, ahol az összetevőket és a tápértéket is megtalálod.

100 %-os NYAMI garancia

Csak olyan termékeink vannak, amiket mi imádunk. Viszont mások vagyunk, más nyelvekkel a szánkban, ezért szeretnénk megkönnyíteni a döntésed. Válogass, rendelj bátran, kóstold meg és ha úgy érzed valami nem a Te ízvilágod, küldünk helyette kóstolót másból. Ha semmit nem találtunk, ami igazán NYAMI élmény lenne számodra, akkor visszafizetjük neked a megrendelt, esetleg nem ízlett termék díját. 

Kiemelten fontos számunkra

“Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor: a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom. Sírok vagy nevetek. Depressziós leszek vagy megoldást találok. Pánikba esem vagy a lehetőségeimre koncentrálok.” Mosolyka